Sådan får du en pænere bolig - 6 konkrete råd

Alle vil gerne have et flot og indbydende hjem, men det er ikke alle, der har råd til de nyeste trends, men det er måske heller ikke alle, der har brug for at købe nye ting for at få en pænere bolig alligevel.

Du kan gøre rigtig meget med de ting, du allerede har, og så kan du investere i nogle simple ting, som virkelig kan gøre en stor forskel for dit hjems fremtræden.

I denne artikel vil vi give 6 konkrete råd til, hvordan du får en pænere bolig. Nogle kræver lidt investering, men andre kræver ikke andet end et kreativt sind.

Lad os kigge på sagerne. Vi starter med en klassiker.

Praktiske opbevaringsløsninger og faste pladser til ting

Opbevaring er en tør kiks at tænke på, men det er en af de største nødvendigheder for et hjem. Er det endda et hjem med familie, hvor der er et eller flere børn, så bliver hele huset hurtigt rodet til, hvis ikke der tænkes over den rette opbevaring.

Opbevaring handler jo mest af alt om, at tingene har sin faste plads, og at der er plads til tingene, der hvor de skal være.

Det er dog ofte sådan i de fleste hjem, at mængden af ting ofte overskrider mængden af opbevaring. Og dette kan være svært at undgå.

Men har du praktiske opbevaringsløsninger og faste pladser til tingene, så er der gode chancer for, at det værste rod undgås, og du dermed hurtigt får et hjem, hvis ikke det er pænt, så i det mindste er det ryddet pænt op.

Hvis du mangler gode opbevaringsløsninger, så kan du finde masser af lækkert boligtilbehør hos AndLight, og du kan sikkert også finde løsninger til din opbevaring.

Smid braset ud!

Når der nu snakkes om opbevaring, så kunne man måske lige overveje, om der er nogle ting, der kan smides ud.

En af grundene til, at vi ofte kommer til at mangle opbevaringsplads, er, at vi simpelthen ikke smider de ting ud, som vi ikke længere bruger. Der kommer nye ting ind, men der kommer ikke gamle ting ud.

Gå dine ting igennem, smid det ud, du ikke har brugt det seneste år, og som ikke er en livsnødvendighed at have i hjemmet.

Dit hjem vil fremstå mere rummeligt jo flere ting, der ryger ud, og hvis du er rigtig god, så kan du måske smide nogle møbler eller lignende ud. Det kan nemlig ofte være møbler især, som er svære at smide ud, når det gælder oprydningen. Men det er netop, når de store ting fjernes, at du vil føle at hjemmet bliver flottere. Rummelighed og plads giver et flottere hjem, og den letteste måde at få det på er ved at smide ting ud af huset. 

Få kabler gemt væk i kabelrør

Der er dog også noget rod, som er et nødvendigt rod. Og det er kabler. Der er mange kabler, der bare ligger eller hænger rundt omkring i hjemmet.

Hvis du dog ønsker dig et hjem, som er en smule flottere, så kan du her overveje at anskaffe dig kabelrør eller kabelkasser, så du kan få gemt dine kabler af vejen.

Du kan få flere forskellige slags, og du kan få flere forskellige farver. Hvis du finder nogle modeller, der matcher dine vægge i farven, vil det nærmest ikke synes, at du har kabler overhovedet. Og det vil alt andet lige give dig et flottere hjem.

Rod skal væk, og hvis det er nødvendigt rod, skal det skjules. Kabelrør klarer opgaven omkring dine ledninger. 

Overvej din indretning, og om du skal rykke rundt

Når du nu har smidt en masse bras ud, og når du nu har skabt optimale opbevaringsløsninger, så kig på muligheden for at rykke rundt i hjemmet.

Du kan eventuelt kigge lidt rundt på nettet for at finde inspiration. Der er rigtig mange mennesker, som glædeligt deler billeder af deres hjem. Og der er derfor rigtig mange flotte hjem, man kan lade sig inspirere af.

Den helt rette indretning kan give dig et flot og lækkert hjem. Udover dette kan det også give en følelse af et helt nyt hjem. Især hvis man er typen, der sjældent rykker rundt på tingene.

Flyt lidt rundt, og skab de bedste rammer i hjemmet, hvis de ikke allerede er der.

Planterne skal ind i hjemmet

Planter giver liv til hjemmet, og de skal naturligvis være i dit hjem, hvis du gerne vil have et flot et af slagsen.

Der er et hav af muligheder for blomster og forskellige planter. De kan stå på gulve, møbler, hylder, eller de kan blive hængt i loftet eller på væggene.

De rigtige planter giver et flot og lækkert hjem, men husk på ikke at gå amok. Der er en fin balance, der skal forsøges at rammes. Det skal også overvejes, hvilke typer planter man inviterer ind i hjemmet. Nogle af dem vokser sig enormt store, og de bliver lidt en belastning på et tidspunkt. Men de kan til gengæld også være utroligt flotte, når planterne bliver store, så hvis man har pladsen til dem, skal de ikke helt undgås.

Den størrelse, de kan ende med at få, skal dog gerne tænkes med fra start, når man skal finde plantens placering i hjemmet.

Blomster giver skønne farver, og de giver dejlige dufte til hjemmet. De er derfor altid kærkomne til dem, der gerne vil have et flot hjem.

Selvom planter altid vil være med til at give et flot hjem, skal de dog også passes. Er du derfor ikke typen, der har evnerne til dette, er planter ikke løsningen til et flottere hjem for dig. Det vil nok nærmere give det modsatte, når de begynder at visne. 

Find muligheder for at få noget farve ind i hjørnerne

Hvis du har muligheden for at få lidt farve ind i hjemmet hist og her, så vil du uden tvivl få et flottere hjem.

Det behøver ikke være det store farve galleri, og det kan sagtens bare være blomster, som vi allerede har været inde på. Men en smule farve i hjørnerne kan gøre en stor forskel på hjemmets fremtræden.

Mange hjem er hvid med mere hvidt på. Væggene er hvide, køkkenet er hvidt, møblerne osv. Når du skaber lidt farve i hjemmet, så bryder det de neutrale farver, og det vil give et lækkert og flot udseende til hjemmet.

Søg derfor altid efter mulighederne for at skabe farve, hvor du kan finde dem.


 

Menu
Top